Tekst og foto: Rune Midtskogen
Oslo: Daglig leder Geir Kristiansen (48) tok selv mesterbrevet i 1999, og har fire år bak seg hos den Godkjente våtromsbedriften Regnbuen Malermesterbedrift.
Malerbedriften er en del av den landsdekkende kjeden Håndverksgruppen.
Ikke billigst
I dag teller Oslo-bedriften 57 ansatte.
– Vi har en stor andel polske arbeidere ansatt hos oss, men flest norske. Et av våre kriterier er at de skal lære seg norsk, og det krever også flere av våre kunder at våre ansatte skal beherske. For et par år siden startet vi opp med norskundervisning. En gang i uken møtes 5-10 ansatte på kontoret. Mange har hatt stor fremgang, sier Kristiansen til Fagrådet for våtrom.
Vi møter den blide daglige lederen på bedriftens kontor på Brobekk utenfor Oslo sentrum. 48-åringen nyter en kopp kaffe.
Les også: – Vi brukere GVB for alt det er verdt
Sju mestere fordelt på 57 arbeidere lar seg høre.
– Det er vi stolte av! Kompetanse er viktig og blir viktigere i tiden som kommer. Vi er langt fra billigst, men får likevel jobbene. Fagkompetanse er ikke noe du får over natta. I denne bedriften har vi enormt med kompetanse, og det verdsetter også kundene, sier Kristiansen.
Masse kompetanse
Malermesterbedriften har tre avdelinger; fabrikkutsalg, produksjon og rammeavdeling.
– Men privatmarkedet holder vi oss unna. Det har vi ikke prioritert. Derimot gjør vi alt fra forsikringsjobber til annerledes og mer krevende jobber for Riksantikvaren. Vi har så mye kompetanse at vi kan levere alt kundene ønsker, legger han til.
Rekrutteringen i maleryrket har det vært skrevet mye om. Det merkes også hos Regnbuen…
Les også: Mener det slurves med dokumentasjonen
– Vi får kanskje inn en lærling i året. Det er også derfor vi henter mye arbeidskraft utenlands. Men de vi henter er til gjengjeld veldig flinke. Du får ikke jobb her hvis du ikke er flink.
Smiler Geir Kristiansen.